Referenssi

Tuomi Logistiikka: Työkulttuurin kiteytys yksiin kansiin

  • Strategiakuvan kuvitus
  • Tiekartan kuvitus
  • Kulttuurikirja
  • Visuaalinen suunnittelu ja taitto

Yhteistyömme Tuomi Logistiikan kanssa alkoi vuoden 2022 alussa. Aloitimme suunnittelemalla Tuomi Logistiikalle strategian visualisoinnin sekä vastuullisuusteemojen visualisointia. Keväällä 2022 saimme olla mukana suunnittelemassa Tuomen kulttuurikirjaa, joka kiteyttää sen olemassaolon tarkoituksen, arvot ja sisäisen kulttuurin kulmakivet yrityksen henkilöstölle sekä uusille ja tuleville työntekijöille.

Vuonna 2016 kahden yrityksen fuusion tuloksena syntynyt Tuomi Logistiikka on viime vuosina tehty paljon töitä yhteisen kulttuurin rakentamiseksi. Kulttuurikirjan tavoitteena oli koota yksiin kansiin eri puolilla organisaatiota tehty työ sekä tuoda rohkeasti esille yrityksen vahvuudet ja hyvä yhteishenki. Sisällön tavoitteena oli aktivoida lukijaa ajattelemaan kulttuuria sekä omia odotuksiaan ja vaikutustaan työyhteisöön.

Järjestimme yhteisen workshopin, jossa keskityimme muodostamaan tuomilaisten näkemyksen arvojen mukaisesta palautekulttuurista. Tavoitteena oli sanoittaa tulevaisuuden tavoitetilaa realistisesti, mutta innostavasti. Työpajan pohjalta täydensimme yrityksen olemassa olevaa sisältöä ja editoimme tekstit yhdenmukaiseksi kokonaisuudeksi. Lisäksi suunnittelimme ja toteutimme kirjan visuaalisen ilmeen ja kuvitukset.

Yhteistyön aikana pääsimme tutustumaan Tuomen aitoon, välittävään työkulttuuriin, jota oli ilo päästä kiteyttämään yksiin kansiin!

Yhteistyömme Kreabin kanssa sujui mutkattomasti ja tehokkaasti. Saimme kulttuurikirjan toteutukseen mukaan erittäin osaavat tekijät Kreabilta kuvittamaan tarinaamme sekä auttamaan meitä kulttuurimme sanoittamisen kanssa. Jokaisen kreabilaisen kanssa oli aidosti mukava toimia vuorovaikutuksessa ja asiakkaana meille jäi kuva, että meitä kuunneltiin ja meidän asiaamme oikeasti paneuduttiin.

Erityiskiitos tehokkaasta aikataulusuunnittelusta ja aikataulussa pysymisestä projektijohdolle; ilman tätä, olisi projekti auttamattomasti venynyt meidän käsissämme. Lopputuloksena meidän henkilöstöllämme on omannäköinen, tiivis ja visuaalinen ihka ensimmäinen Tuomen Kulttuurikirja nyt käsissään.”

Pauliina Hämäläinen, viestintäpäällikkö, Tuomi Logistiikka Oy

Eeva Tähtinen
Johtava viestintäkonsultti - Vanhempainvapaalla
Anna meidän auttaa sinua tekemään yrityksesi viestinnästä kauniimpaa ja helpompaa.
Ota yhteyttä